Nismo bili kompletna ekipa na terenu, upravo zato što smo imali kadrovske probleme. Da nismo, bila bi to totalno druga priča, drugačija slika Srbije u svih 90 minuta, ne samo tih 45. Ali, dobro, Bože moj... To što smo uradili u poslednja dva dana me jako raduje. Mislim tu na intenzitet rada, jer su igrači potpuno odgovorno, pozitivno odgovorili na sve, i u fizičkom i tehničkom smislu, što ohrabruje, jer pokazuje da se vraćamo kada je najvažnije. Piksi otkrio šok-detalj Tada je Piksi otkrio i nešto što je dosad bila tajna: - Od dolaska u Katar, moram da vam kažem... imali smo sedam ili osam igrača koji uopšte nisu bili u trenažnom procesu! Nisam mogao javno o tome da govorim (pred meč sa Brazilom), jer bi onda ceo svet znao.
- Igrači su posvećeno radili, potpuno su okrenuti onome što sledi. Mi smo već ovu vrstu utakmica igrali, nema potreba objašnjavati. Ali, da bi se pobedilo, moraš biti bolji, moraš dati gol više od protivnika. Nadam se da ćemo biti pravi, odigrati dobru, takmičarsku utakmicu, da ćemo biti posvećeni. Očekujem da će Srbija biti na nivou na kome želim da bude. A i sutra se ništa ne završava, već samo uvod u ono što sledi, utakmicu sa Švajcarskom. Piksi je potom na slikovit način počeo da zaključuje ovo obraćanje: - Nadam se da ćemo našim stilom igre da ukrotimo "lavove" (nadimak reprezentacije Kameruna), što nije lako, jer su to ozbiljne, snažne životinje, nije prijatno sresti se sa njima. Ali, nadam se da ćemo pokazati pravo lice. "Bila je strahovita konfuzija" Upitan da li ga brine činjenica da neki naši igrači nisu dugo nastupali, selektor Stojković je, još dok je pitanje trajalo, klimao glavom: - Naravno da me brine, i te kako, kada neko ne igra mesec dana, ali...
Kamerun - Srbija : Svjetski kup Qatar 2022 - Nogomet
23 - Ako ste propustili: ZAR ON? FIFA odredila ko sudi meč Srbija - Kamerun 9. 22 - Stadion "Al DŽanub" na kome danas igraju "orlovi": Važnost meča Tabela grupe G, u kojoj igra Srbija, pred ovaj takmičarski nastup ekipe koju predvodi selektor Dragan Stojković Piksi nije baš idealna po "orlove". Ali, to ne mora ništa da znači, jer je utakmica sa afričkim "lavovima" prilika da se krene pobedničkim stazama. U suprotnom... Pa, bolje da se to "suprotno" ni ne priziva, jer bi u slučaju rezultatskog neuspeha bilo izuzetno teško izboriti plasman u nokaut fazu Mundijala u Kataru.
Intenzitet kojim je radio pokazuje da bi trener mogao da računa na njega, što nije bio slučaj pre tri, četiri ili pet dana. Videćemo i da li će igrati. O razlogu za lošu igru protiv Brazila, Stojković je otkrio ovo, na osnovu analize: - Previše smo se trošili ni za šta. Pretrčali smo više od Brazila, a ispalo je kao da tih pola sata u drugom delu nismo postojali. Mislim, 160 izgubljenih lopti ili promašenih dodavanja smo imali, pa je sa takvim "učinkom" apsolutno nemoguće da nekog dobijete.
Gde mogu da pogledam Kamerun - Srbija uživo?
Već na samom početku desila se provokacija, jer je jedan strani novinar krenuo da pita (i odmah bio prekinut, usred rečenice) "Šta mislite o istrazi FIFA o zastavi Kosovo... " - Sledeće pitanje, sledeće pitanje! - pokazao je Piksi novinaru da "promeni ploču". Podsetimo, dan ranije je novinar američke novinske agencije "Asošijejted pres" pitao srpske reprezentativce "da li su svesni" da će se Fudbalski savez (samoproglašene države) 'Kosova' - žaliti što su Srbi u svojoj svlačionici razvili zastavu "Nema predaje" (na kojoj je prikazana cela teritorija naše države). Taj novinar je odmah "poslat na svoje mesto", brzom intervencijom iz tabora "orlova", a ovoga puta je selektor Srbije sve rešio.
Kamerun - Srbija Prijenos uživo - Kvote kladionica - JohnnyBet
A za mene je to bilo vrlo zabrinjavajuće. Neko me je od vas pitao za osmeh, rečenica je bila "Selektore, ne vidimo na Vašem licu uobičajeni osmeh? ", pa nisam mogao da kažem tada, ali, eto, sada znate. To je razlog. Na kraju krajeva, osmeh se polako vraća. Bolje je nego što je bilo! Golman Vanja Milinković Savić, selektor Dragan Stojković i portparol FSS-a Milan Vuković pred meč sa Kamerunom / Foto: N. Iljukić Vanja Milinković Savić je upitan šta misli o svom kamerunskom kolegi Onani, a šta o samom rivalu koji čeka "orlove": - Onana je izuzetan golman. Na početku sezone morao je (u klubu) da zameni jednog takođe odličnog golmana, Handanovića.
Šta je tu je. Na neke stvari ne možete da utičete. Ono što mogu da kažem, to je da ćemo izaći sa najjačim timom. Tu nema dileme, nema pokušaja, to je već odlučeno. To je moj stil rada, tako radim. Prvi put u mojoj karijeri sam imao drugačiji slučaj pred meč sa Brazilom. Bila je strahovita konfuzija, možda jednog dana objasnim kakvo je to stanje bilo... Ali, dobro. To je bilo, sada sledi 90 minuta. Ne pet-šest sati, sve staje u to.
"ORLOVI", SRBIJA ZOVE: Piksijeva četa napada Kamerun u trci za prve bodove na MundijaluFudbalska reprezentacija Srbije od 11 sati u Kataru igra meč drugog kola Svetskog prvenstva protiv selekcije Kameruna. Srbija - Kamerun (11) STADION: "Al Džanub" SUDIJA: Mohamed Abdula Hasan Mohamed (UAE) SRBIJA: KAMERUN: Tok meča 09. 20 - "Orlovima" je stigla i podrška iz Pećinaca i Laćarka. Foto: Dražen Ostojić Navijači Srbije iz Pećinaca i Laćarka 09. 00 - Srba je sve više! Foto: Republika. Rs/ Dražen Ostojić Navijači Srbije 08.
Evo gde možete da gledate uživo TV prenos meča Srbija