top of page
תמונת הסופר/תענת גרוס לאור anat gross laor

דובאי ואבו דאבי מסלול 6 ימים מושלם


מדינת איחוד האמירויות מורכבת מ-7 אמירויות שונות והן :אבו דאבי, דובאי, שארג’ה, ראס אל-חיימה, עג’מן, אום אל-קוואין ופוג’יירה. לכל אמירות יש "אמיר" וחוקים משלה. שיח' מוחמד בן ראשיד אל מכתום הוא ראש ממשלת איחוד האמירויות הערביות ואמיר דובאי הפך את האיחוד למעצמה עולמית תוך כדי ביסוס המורשת וההיסטוריה המקומית בפחות מ-50 שנה . בשנות ה-60 של המאה הקודמת התגלו באיחוד האמירויות מצבורי נפט עצומים אשר שינו את החיים לבלי הכר והפכו אותה לאחת מ – 10 המדינות העשירות בעולם . תוך 50 שנה צמחו מהדיונות נמל מלאכותי הגדול בעולם , איים מלאכותיים שמאכלסים אלפי תושבים וכמובן תיירות עשירה ומפוארת .

בורג אל ערב דובאי
בורג אל ערב דובאי

מסלול מומלץ וממצה באיחוד האמירויות

היום הראשון - ישראל - דובאי- בורג' חליפה

מישראל יוצאות מידי יום מספר טיסות ישירות לדובאי. שדה התעופה של דובאי חדשני ומסביר פנים לתייר . בדובאי חיים כ – 3 מיליון תושבים שלמעלה ממחציתם הם עובדים זרים . דובאי הפכה למרכז העסקים והכלכלה המושך השקעות בינלאומיות רבות. לאחר הנחיתה נצא בנסיעה קצרה משדה התעופה למלון,רוב המלונות ברמה מאוד גבוהה .לאחר התמקמות נצא לחזות במופע מוזיקלי מרשים במזרקות המים שלמרגלות המגדל הגבוה בעולם – בורג' חליפה. סביבו יש בתי קפה ומסעדות לרוב .

היום השני - אמירות שראג'ה- קניון אמירטס- שוק מדינת ג'ומיירה-קרונית "מונורייל"

היום נצא לטיול באמירות שראג'ה . תרגום חופשי של שארג'ה הינו- "שמש זורחת" .המרחק בין דובאי לאל שארג'ה הוא של 40 קילומטר בלבד. שארג'ה היא האמירות ה-3 בגודלה באיחוד האמירויות ונחשבת למרכז לתרבות ותעשייה ושופעת במוזיאונים רבים לצד חיים שמרניים של התושבים בה. בשארג'ה חל איסור על אחזקת אלכוהול.

מוזיאון המורשת של שארג'ה- מוזיאון המורשת של שארג'ה מציע תערוכות העוסקות בהווה. התערוכות משקפות את התרבות של תושבי האיחוד האמירויות בעשורים האחרונים, ובייחוד על תושבות ותושבי אל שארג'ה: החל מטקסי לידה, חתונות , שידוכים וכמובן רפואה עממית.

ביקור בעיר העתיקה -ההיסטוריה של העיר שארג'ה משתרעת עד לאורך של כ-5000 שנה, בעבר הרחוק היא נחשבה לעיר ענייה מאוד ומקורות ההכנסה של התושבים הגיעו לרוב מחקלאות, ציד, דיג וגידול פנינים. חשיבותה היתה שהיא ישבה על נתיב מרכזי בדרך התבלינים. היא הפכה לאמירות עצמאית בשנת 1727 .הרובע העתיק עובר ועבר שיקום מבנים ומחייה היטב את עברה . בקרו בשוק המדהים ובמסעדות השוות .

בחזרה לדובאי – קניון "אמירטס" - יחודו הוא שבתוך הקניון ממוקם אתר "סקי דובאי" . בלב המדבר אתר שלג תמידי עם רכבל והר מושלג .

נמשיך לסייר לכיוון המלון היקר בעולם "בורג' אל ערב" הממוקם על אי מלאכותי ובנוי בצורת סירת מפרש, לילה בסוויטה המלכותית עולה כ – 50,000 דולר . בסמוך למלון בקרו בשוק מדינת ג'ומיירה-זהו שוק מקורה בו שמרו המעצבים על הסגנון הערבי, גימורי עץ ואבן, ויטרינות מסוגננות, שימו לב לגילופי העץ המיוחדים . גם אם לא תרצו לקנות שווה לבקר במקום .

נמשיך בסיור , נחלוף על פני האי המלאכותי " בלו ווטרס איילנד" , מרחוק יתנשא "עין דובאי" הגלגל הענק הגדול בעולם.

קרונית "מונורייל" -ללא נהג ואיתה ניסע לאי התמרים המלאכותי . נמשיך לאתר "THE POIN" מתחם מגורים ותיירות בו 80 מסעדות חנויות וטיילת שחודרת למרחק של כ-2 ק"מ לים ונחזה במוע מזרקות שמגיעות עד לגובה של 106 מטרים יפי מקצב בינלאומי .

היום שלישי -שוק התבלינים ושוק הזהב- שייט בסירת "אברה"- ABRA- שוק הבדים-רובע בסטקיה-אתר המסגרת-גן הפרחים-גלובל ויליג'

הבוקר ניסע לעיר העתיקה של דובאי – נבקר ברובע "דירה" . שוק התבלינים ושוק הזהב שוכנים זה בסמוך לזה . במקום תוכלו לרכוש תבלינים הודיים שבהם משתמשים העובדים הרבים שגרים בדובאי מתת יבשת הודו . אל תוותרו על תמרי המג'הול הטעימים . נמשיך ונעלה על סירת "אברה"- ABRA המסורתית ואיתה נפליג לשוק הבדים הססגוני .

נמשיך לרובע בסטקיה לביקור בדובאי העתיקה. ברובע בסטקיה. הרובע נבנה במאה ה-19, התגוררו סוחרים עשירים שסחרו בפנינים ובבדים. בבסטקיה מבנים מאלמוגים ומגיר שהשתמרו בצורה מרשימה, לצד סמטאות צרות המעוטרות בארכיטקטורה ערבית. בין כותלי העיר העתיקה תמצאו את גלריית מג'ליס, בתי קפה, תערוכות אומנות.

מוזיאון הקפה – במוזיאון נלמד על מסעו של הקפה למזרח התיכון , סוגי קפה והיסטוריה .

אתר המסגרת -בין השכונות הוותיקות של דובאי, סביב הנחל והחלק המודרני של העיר, תמצאו את המסגרת המיוחדת של דובאי, המסגרת היא סוג של תמונה עצומה בגובה 150 מטר(!)המבנה הגרנדיוזי המכניס את נופי העיר למסגרת זהובה . ניתן להכנס אליו ולעבור דרך גלריות ססגוניות .

גן הפרחים – הוא הגדול ביותר בעולם , ושבר שיא ג'ינס בסידור הפרחים הגבוה בעולם. בערב נמשיך לכפר הגלובלי, זהו מתחם בינלאומי המעוצב בהשראת "אגרבה"- עיר דימיונית של אלאדין .

הגלובל וילג בדובאי הוא מעין פסטיבל של עשרות מדינות מכל רחבי העולם המוצגות בשילוב מושלם של יריד, אוכל ופארק שעשועים. זהו ללא ספק אחד מיעדי הבידור הפופולריים ביותר בדובאי.

דובאי גלגל ענק הגדול בעולם
דובאי גלגל ענק הגדול בעולם

היום רביעי -אבו דאבי-מסגד שייח זאיד-"קאסר אל וואטן"- כפר המורשת -שוק התמרים- מגדלי איתיחד

היום נצא מדובאי לאבו דאבי שהיא עיר הבירה של איחוד האמירויות הערביות ושל האמירות הגדולה באיחוד . נחלוף על פני האי יאס שבאבו דאבי הוא אי מלאכותי הממוקם באמירות אבו דאבי ולמעשה נחשב לאחד מכ-200 איים המרכיבים את אבו דאבי.

מסגד שייח זאיד - קרוי על שם אביו של שליט איחוד האמירויות הנוכחי (ומכונה בפי רבים "הטאג' מאהל" של העולם הערבי), מתאים לאירוח של מעל ל-40,000 מתפללים ונחשב לאחד הגדולים בעולם. זהו אחד מאתרי התיירות המוכרים והפופולאריים ביותר באבו דאבי , אשר הוכרז ב -2020 באטרקציה תיירותית מובילה במזרח התיכון .

"קאסר אל וואטן" - ארמון קאסר אל וואטן הוא אחד המבנים המרשימים ביותר באיחוד האמירויות, המבנה עשוי כולו מאבן גרניט לבנה והוא מעוצב בסגנון מוסלמי מסורתי עם קשתות וכיפה מדהימה בקוטר 38מטר, הכיפה נמצאת מעל החדר המרכזי של הארמון אשר נקרא האולם הגדול.בתוך האולם הגדול תוכלו לראות את הכיפה העצומה מבפנים. קשה שלא להתפעל מהעיצוב המרשים של החלל עם רצפת פסיפס ענקית ועושר שלא יתואר.

כפר המורשת האמירתית - זהו כפר משוחזר הכפר הממוקם על שובר הגלים קורניש . הכפר מדגים את אורחות החיים והמסורת של התרבויות שמקורן בחצי האי ערב. כיצד נראתה אבו דאבי לפני שגילוי הנפט הפך אותה למדינה עשירה. הכפר בכפר תראו שוק, מסגד, בקתות אבן ואוהלים בדואים מהעולם הישן, שעוצב על בסיס החיים באיחוד האמירויות הקדם-מודרניות.

שוק התמרים- איחוד האמירויות ידועה בזנים של תמרים וכאן נפגוש את כולם. נוכל לקנות תמרים על פי משקל או ביחידות ולטעום לפני הקנייה. מעבר לכך שנראה את העושר והיופי של הפרי הנפלא, יש לנו הזדמנות למפגש תרבותי, להתמקחות על המחירים ולהתענג על שלל מטעמים. מעבר לתמרים נמצא כאן משקאות מפנקים ושוקולדים. מאיזור השוק נעשה תצפית את מבצר העיר, מוזיאון הלובר ומגדלי איתיחד - זהו מתחם של חמישה בניינים המשמשים למגורים, משרדים ובית מלון, זהו מתחם פנאי ובידור מעולה לכל המשפחה עם מגוון אטרקציות מעולות כולל פארק טרמפולינות .

מסגד ש'יח זייד אבו דאבי
מסגד ש'יח זייד אבו דאבי

היום החמישי -ג'יפים וחפלה במדבר

היום יוצאים לחוויה במדבר . אחר הצהריים נצא למדבר "אל מהא" אשר הוכרז כשמורת הטבע הראשונה בדובאי. נצא לטיול ג'יפים על הדיונות העצומות, נחזה בציפור הלאומית הלא היא הבז ,תוכלו לצפות בהצגה מרשימה וגם תוכלו ללמוד להעיף אותה. תתצפתו על שיירת גמלים מסורתית ותוכלו גם לרכב על אחד מהם אם תרצו להרגיש ממש בדווים .הנשים בחבורה יוכלו להנות מציורי חינה . לאחר השקיעה תיהנו מסיפורים עתיקים מול מדורה עם נרגילה, ותסעדו מתחת לכוכבים באוהל אותנטי ארוחת בסגנון ברבקיו , ונהנה מהאוויר המדברי ומהופעות ריקוד ערבי מסורתי או ריקודי בטן . הבדווים מאוד אדיבים ושירותיים , זו חוויה נעימה וקלילה .

היום 6 - מוזיאון איתיחד-תצפית מבורג' חליפה-קניון דובאי

הטיול כמעט מגיע לסיומו והיום נשלים את כל מה שרצוי וחובה לראות בדובאי .

מוזיאון איתיחד - מוזיאון איתחד מציע לאורחיו מסע ייחודי אל העבר והתמקדות במספר רב של אירועים בולטים שבסופו של דבר הובילו לאיחוד האמירויות בשנת 1971. בסך הכל יש 10 תערוכות במוזיאון איתיחאד שמתייחסות לעבר הווה ועתיד של איחוד האמירויות

תצפית ממגדל בורג' חליפה -מגדל בורג’ חליפה נודע כבניין הגבוה ביותר בעולם כולו. הוא מתנשא עד לגובה של 828 מטרים ובעל 163 קומות. הבניין קיבל את שמו על שם מנהיג דובאי, שייח’ חליפה בן זאיד אל נאהיאן שמימן בסופו של דבר את סיום בניית המגדל. התצפית עם או בלי טלסקופ מרהיבה , ניתן לראות את כל פרוסה לרגלינו .

קניון דובאי -אינו רק מתחם קניות כמו שמכירים, בין שלל החנויות, המותגים, המסעדות ובתי הקפה, שוכן לו גן החיות התת ימי המפורסם, שהוא אקווריום שמכיל אוסף של מאות מינים של בעלי חיים ימיים. פעילות נוספת היא משטח הקרח בדובאי. זוהי אטרקציה משפחתית הפתוחה לקהל הרחב. בנוסף, מזרקת דובאי, שדרת האופנה, תצוגת הדינוזאור (כינוי "דינו") של דובאי, פארק השעשועים המקורה במציאות מדומה והמפלים האנושיים . חוויה מרתקת שאפשר לסיים איתה את הטיול עם שלל שקיות ומתנות .

הצטרפו לטיול מרתק בהדרכת ענת באמירויות לפרטים לחצו - http://bit.ly/3VurjTf

בכל שאלה אשמח לענות- ענת גרוס לאור .

המסגרת בדובאי
המסגרת בדובאי
מגדל בורג' חליפה
מגדל בורג' חליפה

58 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


הבלוג של ענת גרוס לאור 

anat gross laor@כל הזכויות שמורות 
כל הזכויות שמורות@ענת גרוס לאור 

bottom of page